Wat is een houten hottub? Wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een verkwikkende onderdompeling in warm water ontketent een reeks gebeurtenissen die benadrukken hoe sterk onze gezondheid en welzijn verbonden zijn met water. Tijdens zo’n ervaring neemt je bloedcirculatie toe, stijgt je bloeddruk lichtjes en stroomt het bloed naar de verwarmde huid. Dit resulteert in het uitzetten van bloedvaten, waardoor symptomen van drukverschillen verdwijnen. Het warme bloed dringt diep door in het huidweefsel, wat leidt tot een verhoogde zuurstofaanvoer en een rustgevend gevoel. Ontspanning verspreidt zich door je spieren, terwijl je lichaam kooldioxide uit je spieren elimineert.

Naast deze voordelen stimuleert de onderdompeling in warm water ook de productie van antilichamen door het immuunsysteem, dankzij de aanmaak van endorfine – natuurlijke pijnstillers. Dit proces verlicht pijn en bestrijdt verschillende gezondheidsproblemen. Voor een gezonde waterervaring overwegen velen een Houten Hottub als een effectieve optie. Laten we vandaag eens nader bekijken wat een houten hottub inhoudt en welke functies deze kan vervullen, terwijl we ook de voor- en nadelen ervan onder de loep nemen

Wat is een houten Hottub?

Een houten hottub vormt een veelzijdige keuze voor ontspanning, met diverse vatmaten en configuraties die aansluiten op de behoeften van zelfs de meest veeleisende klanten. Hedendaagse productieprocessen passen zich aan om producten aan te bieden die variëren in smaak en budget. Of u nu kiest voor een ruime houtgestookte hottub, een variant met verlichting, luchtmassage, of gewoon een eenvoudig houten vat met een trap, de mogelijkheden zijn uitgebreid.

 

Een kwalitatief goed gebouwde houtgestookte hottub kan het water op de gewenste temperatuur houden, waardoor een optimale ontspanningservaring mogelijk is. Voor extra comfort zijn er banken in de houten hottubs geïnstalleerd, zodat u volledig kunt ontspannen en genieten

Bij het kiezen van de juiste houten hottub is het van belang om rekening te houden met de locatie van installatie. Of het nu gaat om een ronde houten hottub of een ovale variant, voor buiteninstallaties wordt aanbevolen om het hout vooraf te behandelen met speciale Lak. Deze beschermen het hout tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling (zonlicht) en andere weersomstandigheden, waardoor de levensduur van de hottub wordt verlengd.

De keuze van de grootte van de houten hottub is afhankelijk van het aantal personen waarmee u gelijktijdig van het bad wilt genieten. Er zijn verschillende maten beschikbaar, waaronder houten hottubs voor 1-2 personen, 3-4 personen en 5-8 personen.

Welk soort hout heeft jouw voorkeur?

Ontdek de Gezondheidsvoordelen van Verschillende Houtsoorten in Houten Hot Tubs

De gezondheidsvoordelen van een houten hot tub zijn nauw verbonden met de gebruikte houtsoort. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om te kiezen voor vurenhout, thermohout, ceder, lariks of eik. Elke boomsoort heeft unieke effecten op het menselijk lichaam, waardoor het moeilijk is om één als beter of slechter te bestempelen dan de andere. Hieronder vindt u een beknopt overzicht:

1.Vurenhout: Traditioneel en Geneeskrachtig Vurenhout behoort tot de traditionele houtsoorten voor sauna’s en hottubs. Naast zijn unieke fysieke parameters staat het bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. De sparrenhouten hottub combineert comfort en gezondheid. Het bevordert de stofwisseling, reinigt het lichaam, herstelt de energie en verbetert de stemming.

2.Thermowood: Milieuvriendelijk en Duurzaam Thermowood staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, hoge slijtvastheid en duurzaamheid. De Thermowood Hottub is vrij van rot en schimmelvorming. Het grootste voordeel van Thermowood is de weerstand tegen vervorming door temperatuurveranderingen en vocht. De hottub is duurzaam, licht harsachtig en behoudt dankzij minder uitdroging consistent zijn vorm en grootte.

Download nu de brochure

Chat openen
1
Hallo! Waarmee kan ik u helpen?